خــــــــــاله ریـــــــــزه
تجربه های آشپزی خاله ریزه 
قالب وبلاگ

من عاشق دونات های رضوی بودم.{2 (30)}همیشه دلم میخواست وقتی میریم مشهد 2 جعبه از اینها با خودم بیارم خونه مون{2 (5)} ولی حیف وقتی میموند بیات میشد!!{3 (3)} بالاخره خودم موفق شدم دونات درست کنم تا هر وقت حوس کردم تازه ی تازه خودم برای خودم بدرستم! {loveshower}اینم دونات های خوشمزه ای که رسپی ش رو از انجمن روزمنو گرفتم.دیروز با نصف این مواد درست کردم{connie_1}


▪ شیر ولرم................ ۱ پیمانه ( ۱۵۰ گرم ) 

▪ شکر......................... ۲/۱ پیمانه(۷۵ گرم) 

▪ تخم مرغ..................... ۲ عدد 

▪ کره آب کرده................. ۵۰ گرم 

▪ پودر خمیر ترش............. ۲ قاشق غذاخوری 

▪ نمک.......................... ۴/۱ قاشق چایخوری 

▪ آرد............................ ۵۰۰-۴۰۰ گرم 


● برای روی دونات : 


▪ پودر قند به مقدارلازم 

▪ پودر دارچین به مقدار لازم 

یا شکلات آب کرده و پودر نارگیل{47b20s0}



ابتدا شیر ،شکر ،تخم مرغ ،کره آب کرده ،پودر خمیر ترش و نمک را باهم مخلوط کرده کم کم آرد را اضافه نمائید تا جائیکه خمیر بدست نچسبد و در عین حال لطیف باشد .

روی خمیر را بپوشانید به مدت ۱.۵ – ۱ ساعت به خمیر استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود .

سپس خمیر را روی سطح صافی باز کرده با قالب میان خالی قالب بزنید مجددا ۱۵-۱۰ دقیقه استراحت دهید سپس در روغن سرخ کنید و با پودر قند و دارچین تزئین و سرو کنید.

براي برش زدن خمير به صورت دايره هم ميتونيد ازقالب مخصوص دونات استفاده كنيد .

 وقتي خميرتون رو پهن ميكنيد يادتون باشه كه نازك نباشه چون وقتي تو روغن سرخ ميشه سفت ميشه و غير قابل استفاده ميشه

من که قالب مخصوص دونات نداشتم.{2 (4)}هی داشتم کل خونه رو میگشتم که با لیوان قالب بزنم یا فنجون{65}...وسط ش رو چیکار کنم {2 (26)}که یهو دیدم مامانم تمام دونات هم رو روی سینی ی آرد پاشی شده درست کرده و گذاشته!!{Laie_7}

یه گوله ازشون گرفت....نواری کردش و بعد دو سر نوار رو به هم چسبوند!{smilie_liebe4}


اینم دوناتهایی که امروز درست کردم با کل مواد!!





موضوعات مرتبط: نان ها و شیرینی های خاله ریزه
[ یکشنبه بیست و ششم شهریور 1391 ] [ 9:0 ] [ خاله ریزه ] [ ]


رسپي اين نون بسيار بسيار خوشمزه رو از انجمن روزمنو گرفتم

1 پيمانه شير

2 ق چ خميرمايه

1 تخم مرغ

40 گرم کره نرم شده در دماي محيط

1/4 پيمانه شکر

نمک 1 ق چ

1 ق مرباخوري رنده پوست پرتقال يا ليمو ترش

آرد 3 تا 3.5 پيمانه

100 گرم کشمش(يا گردو يا هيچي!)

براي رومال

1 زرده تخم مرغ + 1 ق گلاب و شير و روغن مايع و 2 ق زعفرون دم کرده)


نصف پيمانه شير ولرم رو با 2 ق چ خمير مايه و 1 ق شکر يا آرد همزده ميذاريم تا عمل بياد. به مابقي شير تخم مرغ و 2 ق سوپ خوري کره و شکر و نمک و رنده پوست پرتقال را اضفه کرده و با قاشق ترجيحا چوبي هم ميزنيم بعد خمير مايه عمل اومده رو اضافه ميکنيم. 

آرد را الک کرده و کم کم به مايع اضافه ميکنيم و همزمان با قاشق چوبي هم ميزنيم. بعد که خمير سفت شد با دست ورز مي دهيم تا حدي که خمير به ديت نچسبد.{party-smiley-039}5 تا 6 دقيقه ورز ميدهيم و روي خمير رو با نايلون ميپوشونيم و در جاي گرم به مدت 2 ساعت استراحت ميديم تا حجم ش 2 برابر بشه.بعد پف خمير رو ميگيريم و بهش کشمش يا گردو رو اضافه ميکنيم(اختياري هست ميتونيم چيزي اضافه نکنيم)

خمير رو داخل قالب تفلون يا شيشه اي چرب شده ميذاريم و با دست خوب جاسازي ميکنيم و رومال ميزنيم و نيم ساعت ديگه بهش استراحت ميديم.بعد دوباره رومال ميزنيم و کنجد,گردو, تخم خرفه يا هرچيزي که دوست داشتين رو ش ميريزيم

 و ميذاريم تو فر با دماي 190 درجه به مدت نيم ساعت{extinguishflame}.وقتي از فر در آورديم 10 دققه صبر ميکنيم خنک بشه بعد از قالب خارج ميکنيم بيشتر از اين بمونه خمير ميشه.{4 (58)}

من 3بار اين نو رو درست کردم تو تجربه ي دومم خونه شير ساده نداشتيم با شير طالبي کاله درست کردم خيلي خوشعطر شده بود!{3 (85)} یه بار هم شیر نداشتیم نسکافه رو تو آب جوش حل کردم به جای شیر ریختم!خوب بود فقط نونم تیره تر شده بود!!{electricf}خوردن اين نون با مارمالاد يا عسل همراه با چاي معرکه ست مخصوصا اگه چاي سبز باشه!{4 (31)}

کل ماه رمضون امسال داشتم این نون رو میپختم {4fvgdaq_th}خونواده بدون این نون افطار نمی کردن!!{121fs725372}


موضوعات مرتبط: نان ها و شیرینی های خاله ریزه
[ جمعه بیست و چهارم شهریور 1391 ] [ 11:0 ] [ خاله ریزه ] [ ]

قبلا آموزشش روگذاشته بودم :Computer:اينبار با تغييرات جزئي در مواد اوليه:reading:

برنج خرد شده + گردو + هل و باديان و دارچين و شکر:Ebraz Doosti:


این رو هم دیروز درست کردم:shadi:




موضوعات مرتبط: آشپزی من درآوردی خاله ریزه، غذاهای محلی خاله ریزه، نان ها و شیرینی های خاله ریزه
[ جمعه بیست و هفتم مرداد 1391 ] [ 14:15 ] [ خاله ریزه ] [ ]

اين پودر خوشعطر و خوشمزه براي تهيه ي کيک پرتقالي و نون و هر چي که دلتون بخواد خوش بو بشه عاليه

پوست پرتقال هاتون رو دور نريزين!:fekr: با چاقو سفيده ي اونها رو ازشون جدا کنين و پوسته ي نارنجي رنگش رو خلالي کنين و روي سيني پهن کنين

من چون زمستونها اين کار رو ميکنم سيني رو زير بخاري ميذارم و معمولا بعد 4 روز خشک خشک ميشه و ميريزمش تو آسياب و پودر ش ميکنم:ok:

اصلا تلخ نيست و اونقدر خوشعطره که دلتون ميخواد خالي بخورينش!

تو تمام رسپي هايي که از پوست پرتقال تازه استفاده ميشه ميزانش کمه چون باعث تلخي ميشه ولي وقتي اين پودر رو داشته باشين با خيال راحت ميتونين هرچقدر که خواستين توي کيک يا نون  بريزين :paresh:


موضوعات مرتبط: کیک های خاله ریزه، نان ها و شیرینی های خاله ریزه
[ جمعه بیست و هفتم مرداد 1391 ] [ 0:7 ] [ خاله ریزه ] [ ]

قبلا یه رسپی برای تهیه ی این شیرینی داشتم.کلا حس ش نبود درست کنم و هربار که با کم حوصلگی میرفتم طرف رسپی و میدیدم کره جزء مواد اولیه ست, منصرف میشدم. نمیدونم چرا حس میکنم کره شیرینی رو سنگین میکنه! البته برای مامانم هم خوب نیست شاید این مسائله هم بی تاثیر نباشه...

تا اینکه تو وبلاگ آشپزخونه سپیده ی عزیزم یه رسپی بدون کره و با روغن جامد دیدم! مراحل کار و بقیه ی مواد تقریبا مشابه هم هست. من هر دو رسپی رو میذارم براتون با هرکدوم که دوست دارین میتونین این شیرینی های بامزه رو درست کنین

شیرینی نارنجکی یکی از شیرینی های مورد علاقه ی بچگی های من و داداشم بوده.خدا دخترخاله ی عزیزم,خاله جون فرانکم رو انشالله حفظ کنه و مشکلات زندگی ش رو برطرف کنه,هربار که خونه ش میرفتیم برامون شیرینی نارنجکی میذاشت چون هم میدونست ما دوست داریم هم بچه های خودش خیلی دوست داشتن...

رسپی اول (با کره)  150 گرم آرد, 150 گرم کره, 1 و 1/4 کاپ آب, 2 ق چ شکر, 4 عدد تخم مرغ, وانیل کمی

رسپی دوم ( بدون کره) آرد 1 پیمانه, آب 1 پیمانه, روغن جامد 1/3 پیمانه,شکر 2 ق چ,4 عدد تخم مرغ , نمک کمی, وانیل نوک ق چ

فر را روی 220 درجه گرم کنید و کف سینی فر را کاغذ روغنی بذارید.

آب و روغن (کره) و نمک و شکر را در دیگ ریخته و روی حرارت متوسط بذارید.بعد اینکه روغن آب شد و دیگ شروع به زدن حباب های کوچیک کرد آرد رو در یک مرحله اضافه کنید و با قاشق(ترجیحا چوبی) اونقدر هم بزنید که یه گوله خمیر وسط دیگ داشته باشید وخمیر  به دیواره ها نچسبه(مثل حلوا)

خمیر را به کناری بذارید تا کاملا سرد بشه بعد دونه دونه تخم مرغها رو اضافه کنید و هربار خوب ورز بدید تا خوب به خورد خمیر بره و همراه با آخرین تخم مرغ وانیل رو هم اضافه کنید.خمیر را داخل قیف ریخته و در سینی فر با فاصله ی کافی قرار بدید.

داخل فر بذارید و بعد بیرون آوردن شیرینی ها و سرد شدنشون می تونین بهش خامه تزریق کنین.


تزریق خامه به دو روش ایرانی و اسپانیایی میتونه باشه که من به هر دوروش انجام دادم. برای تزریق اسپانیایی نصف نون هاتون روبا چاقو یا قیچی  نصف کنین و بهش خامه بزنین برای تزریق ایرانی زیر نون ها رو سوراخ کنین و خامه رو به داخل ش تزریق کنین 


نکته ها:

با این میزان مواد حدود 20 تا شیرینی به دست میاد

تا 20 دقیقه در فر را بازنکنین چون پف شیرینی هاتون میخوابه!

میزان تخم مرغ رو کم یا زیاد نکنین چون اگه کمتر بریزین دیگه شیرینی هاتون تو خالی نیستن و نمیتونین خامه تزریق کنین و اگه بیشتر بریزین خمیرتون خیلی روون میشه!

فر من دستساز هست و روی شعله ی مستقیم گاز کار میکنه! و اصلا درجه و این جور چیزها نداره خودم باید شعله ی زیرش رو کم یا زیاد کنم!! بعد اینکه شیرینی هام پخت تقریبا مثل بیسکوییت ترد بود ولی خامه رو تزریق کردم و روی شیرینیهام نایلون کشیدم و 1 شب موند و الان نرمه نرمه درست مثل شیرینی های بیرون..نمیدونم این اتفاق برای اونهایی که فر درست و درمون دارن هم میوفته یا نه! 


موضوعات مرتبط: نان ها و شیرینی های خاله ریزه
[ سه شنبه بیست و هفتم تیر 1391 ] [ 10:12 ] [ خاله ریزه ] [ ]

خیلی وقت بود میخواستم این کوکی ها رو درست کنم و نمی شد تا اینکه یه روز قبل نیمه شعبان کوکی میکری رو تو وبلاگ دوست هنرمندم آشپزخونه سپیده دیدم و با خودم گفتم, من که میخوام کیک بپزم برای نیمه شعبان الان بهترین فرصته که این ها رو هم درست کنم.فقط خیلی چسبنده بود و برای من که با تعداد زیاد درست کرده بود خیلی کلافه کننده بود!

دوبار با همین میزان مواد....یک بار ساده و بار دوم کاکائویی

روی ساده ها پودر پوست پرتقال ریختم و روی کاکائویی ها هم خلال بادوم

احتمالا برای دفه ی بعد پودر پوست پرتقال رو تو کل مایه کیکه ساده میریزم باید خوشعطر و جالب بشه


مواد لازم


آرد....2 پیمانه

شکر....1/5 پیمانه

روغن مایع....3/4 پیمانه

تخم مرغ ....3 عدد

شیر......3/4 پیمانه

بیکینگ پودر....یک قاشق مرباخوری سر صاف

وانیل.....1/4 قاشق چایخوری


همه مواد رو با همزن دستی مخلوط کردم و با قاشق غذاخوری ریختم داخل شبکه های ساندویج سازم که از قبل داغ شده بود و حسابی کفش رو چرب کردم


حدود 4-5 دقیقه کوکی ها آماده میشه

دوتا کیک اسفنجی درست کردم با دستور خانوم طوروسیان که قبلا آموزشش رو گذاشته بودم و عکس شون رو تو ادامه مطلب گذاشتم

نذر همه قبول,دعای همه مستجاب و خدا از همه مون راضی باشه انشالله


موضوعات مرتبط: کیک های خاله ریزه، نان ها و شیرینی های خاله ریزه
ادامه مطلب
[ یکشنبه هجدهم تیر 1391 ] [ 10:34 ] [ خاله ریزه ] [ ]
این دستور رو عینا از وبلاگ دوست خوبم آشپزخونه سپیده براتون کپی میکنم

سپیده جان درستش کردیم و کلی هم دعات کردیم عزیزم

خمیر نان

 مواد لازم خمیر


آرد سفید .......................................... ۲ و نیم پیمانه

بکینگ پودر ....................................... ١ ق غ

خمیر مایه .......................................... ١ ق غ

ماست ................................................ نصف پیمانه

شیر .................................................. . نصف پیمانه

روغن مایع .......................................... یک چهارم پیمانه

نمک ................................................. نصف ق چ

شکر .................................................. . ١ ق غ

۱-ماست، شیر و روغن رو با هم مخلوط کنید

۲- خمیر مایه و شکر رو بپاشید روی مخلوط ماست

۳- بعد از ٢ دقیقه آرد، بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنید و الک کنید روی بقیه مواد. با دست به مدت تقریباً ١٠ دقیقه خوب ورز بدین تا خمیر یه دستی درست بشه

۴- روی خمیر رو بپوشونید و بذارید به مدت یک ساعت یا تا وقتی که حجمش دو برابر شد استراحت کنه

اینم از بافت داخلی نون

حلوا

آرد(بهتر آرد سنگک باشه)........۲۵۰ گرم


روغن......................................به میزان لازم

آب..........................................۱ پیمانه

شکر......................................۲ پیمانه

گلاب......................................۱ پیمانه
-آب وشکر را با هم مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدیم تا قوام بیاد بعد زیرشو خاموش میکنیم و زعفران و گلاب را اضافه میکنیم و کنار میگذاریم

۲- آرد را توی تابه میریزیم و تفت میدیم نا رنگش تیره بشه و بوی خامی آرد از بین بره

۳-روغن را تا جایی میریزیم نا آرد روغن اضافی نداشته باشه و همه ی روغن را به خودش بگیره

۴-شربت را به آرد اضافه میکنیم و سریع هم میزنیم تا شربت کاملا جذب آرد بشه

۵- زیر شعله را خاموش میکنیم و حلوا را در تابه می غلطانیم)



زرده تخم مرغ................۱ عدد (پیشنهاد خاله ریزه  2 قاشق زعفرونم اضافه کنین که بوی ضخم نده)

کنجد..............................به میزان لازم



۱- نان را پس پف کردن به شش قسمت مساوی تقسیم میکنیم

گلوله های نان....

گلوله های حلوا ....

۲- هر قسمت را پهن میکنیم و یک گلوله از حلوا وسط آن میگذاریم


۳-نان را میبندیم و در دست میچرخونیم تا گرد بشه

۴-دوباره خمیر را پهن میکنیم 



و با قیچی یا چاقو مانند تصویر برش میزنیم.روی نان ها زرده تخم مرغ میمالیم و وسط نان کنجد میریزیم


۵-کف سینی آرد می پاشیم و نان ها را درون سینی قرار میدیم( من کف سینی رو چرب کردم چون میترسیدم آرد بسوزه!)



- نان ها را به مدت ۳۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ ( فر از قبل ۱۵ دقیقه گرم شده باشد)



موضوعات مرتبط: نان ها و شیرینی های خاله ریزه
[ دوشنبه دوازدهم تیر 1391 ] [ 14:23 ] [ خاله ریزه ] [ ]

 اینم یه شیرینی خوشمزه برای عید نوروز!

سفیده ی تخم مرغ

پودر قند

آبلیمو 1 قاشق مرباخوری

وانیل نوک قاشق چای خوری 


سفیده های تخم مرغ رو وزن میکنیم(برای من 100 گرم بود) و دوبرابر وزن اون ها پودرقند اضافه میکنیم(200 گرم اضافه کردم) و با بقیه مواد که نوشتم اونقدر با همزن برقی هم میزنیم تا شبیه خامه ی فرم گرفته بشه(یعنی وقتی هم میزنین رد همزن روی سفیده بمونه و سفیده کاملا پفکی شده باشه)

فر رو از قبل گرم میکنیم.کف سینی فر کاغذ روغنی از قبل چرب شده میذاریم.مواد رو توی ماسوره میریزیم و با فاصله ی کم و به مقدار کم توی سینی فر میچینیم.روی اونها رو پودر پسته و پودر پوست پرتقال ریختم!

به مدت 10 تا 15 دقیقه حرارت 150 طبقه وسط فر!


موضوعات مرتبط: نان ها و شیرینی های خاله ریزه
[ دوشنبه پانزدهم اسفند 1390 ] [ 10:58 ] [ خاله ریزه ] [ ]
این کلوچه ی خوشمزه رو بار اول تو وبلاگ دوست هنرمندم سرآشپز تبریزی دیدم و بدجوری دیوونه ش شدم.درست کردم و هرکی خورد ازم خواهش کرد تا دوباره درست کنم!

نمی دونین وقتی با شیر یا چای می خورین چه لذتی داره!! حتما حتما حتما درست کنین.

من رسپی رو از وبلاگ دوستم کپی میکنم

مواد لازم

به درشت و رسیده : یک عدد

آرد : یک و نیم پیمانه

کره: 100 گرم

پودر هل: یک قاشق چایخوری

شکر : یک پیمانه

تخم مرغ: یک عدد متوسط

بیکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده : نصف لیوان و غلیظ

کنجد: مقداری

طرز تهیه

به رو شسته و بپزید ( یا آب پز کنید   یا بخارپز) ، سپس پوستش رو گرفته با رنده درشت رنده کنید .

باقی مواد باید به دمای محیط برسند و خنک نباشند، کره که دردمای محیط نرم شد با همزن بزنید تا سبک بشه.

بعد شکر رو افزوده و هم بزنید.

سپس تخم مرغ و هل رو اضافه کرده و مجددا" هم بزنید .

همزمان رو کنارگذاشته ، به و زعفرون رو افزوده ، میزان به تقریبا" یک و نیم پیمانه ست

با قاشق کاملا مخلوط کنید.

آرد و بیکینگ پودر رو مخلوط کرده ، دوسه بار الک کنید بعد به مایه افزوده و با قاشق مخلوط کنید تا مایع یکدستی بوجود بیاد.

حالا دوتا کار میتونید انجام بدید :

اول: ته سینی فر کاغذ روغنی انداخته ، روش رو چرب کنید ، مایع رو درقیف بدون ماسوره ریخته و به فاصله  گردیهائی از مایه  روی سینی فر قرار بدید ، روشون کنجد بپاشید. فر رو ازقبل گرم کنید و کلوچه ها رو به مدت 20 دقیقه درطبقه وسط درحرارت 170 درجه سانتی گراد بپزید.


 اجازه بدید کامل خنک بشه  بعد درظرف سرو بچینید چون بافت نرمی دارند و اگه سرد نشن موقع برداشتن ازسینی وا میرن.(هرچی سرد تر باشه خوش طعم تره)


دوم: ساندویج ساز رو گرم کنید ، خونه هاش  رو چرب کنید ،‌ازمایه داخل خانه های آن ریخته ، روشون کنجد بپاشید بعد درش رو بسته و بعد از5 دقیقه بازکنید ، کللوچه های شما آماده  هستند اگه خواستید بیشتر برشته بشه یکی دو دقیقه بیشتر درساندویج ساز قراربدید.(من هرکدوم از کلوچه هام رو به مدت 20 دقیقه تو ساندویج ساز گذاشتم!)

نکته : شما میتونید ازبه خام هم استفاده کنید ، بدین ترتیب که پوست به رو گرفته و  با رنده ریز رنده کنید ،‌فقط توجه کنید که آب اضافی به رو حتما بگیرید و دراین حالت آرد رو هم یک چهارم پیمانه کمتر  استفاده کنید.



موضوعات مرتبط: نان ها و شیرینی های خاله ریزه
[ سه شنبه دوم اسفند 1390 ] [ 16:28 ] [ خاله ریزه ] [ ]

آموزش این شیرینی خوشمزه رو تو وبلاگ های زیادی دیده بودم و خیلی دلم میخواست درست کنم ولی هیچکدوم از آموزشها به دلم نمی نشست تا اینکه مدل رولی رنگینک رو برای اولین بار تو وبلاگ سرآشپز سپیده ی عزیزم دیدم و دست به کار شدم.

آموزشش رو با تغییراتی که خودم اعمال کردم میذارم براتون امیدوارم که شکا هم درست کنین و مثل من لذت ببرین.

مواد لازم

نیم کیلو خرما

آرد 1.5 لیوان ( به نظرم زیاد بود و اینبار میزان آرد رو کمتر میکنم)

کره 150 گرم

شکر نصف کاپ

آب 2 لیوان

زعفروون دم شده غلیظ 1 کاپ

گلاب 1 لیوان

مواد داخل رنگینک

گردو خرد شده به میزان لازم

پودر هل به میزان لازم

طرز تهیه

هسته ی خرما رو در درآوردم و با 50 گرم کره گذاشتم رو حرارت و هم زدم تا حسابی له بشه.دیگ هم باید تفلون باشه. بعد 1 کیسه فریزر رو باز کردم و خرما رو روش تا اونجایی که شد با قاشق پهن کردم بعد یه کیسخ فریزر دیگه رو باز کردم و گذاشتم روی خرما و با وردنه پهنش کردم و نایلون روی خرما رو برداشتم.

آرد رو الک کردم و توی دیگ تفت دادم تا بوی خامی ش گرفته بشه بعد 100 گرم کره بهش اضاف کردم و تفت دادم تا حسابی جذبش شد. شکر رو که با آب جوشیده ی سرد شده حل کرده بودم رو اضافه کردم بعد زعفروون و حسابی هم زدم خوب که جا افتاد و آماده شد 1 لیوان گلاب هم اضافه کردم و از روی حرارت برداشتم و ریختمش روی خرما اول با قاشق بعد هم روش نایلون گذاشتم و با وردنه پهن کردم.نایلون رو برداشتم و روش خرده های گردو و پودرهل ریختم دوباره روش نایلون کشیدم و با وردنه صافش کردم.

حالا نایلون رویی رو برمیداریم و آرووم به کمک نایلون زیری و با دقت و حوصله رول ش میکنیم و با دست بهش فرم میدیم.می ذاریم 5 تا 6 ساعت تو یخچال بمونه و بعد برش میزنیم.

داداشم که حسابی خوشش اومده بود.قرار بود بره مسافرت یکی دو قاچ از رنگینک خورد و بعد چند ساعت برگشت خونه و گفت کلیدم رو نبردم و چند تا قاچ دیگه ازش خورد و گفت کلید ور بهوونه کردم تا بازم بیام و از اینها بخورم!!



موضوعات مرتبط: دسرهای سنتی خاله ریزه، نان ها و شیرینی های خاله ریزه
[ شنبه بیست و دوم بهمن 1390 ] [ 22:28 ] [ خاله ریزه ] [ ]
دستور شیرینی کشمشی من که نیازی به روغن صاف و اینجور چیزها نداره

خیلی ساده و آسون و در عین حال خوشمزه س!

پودر قند 300 گرم

روغن جامد 100 گرم

روغن مایع 50 گرم

تخم مرغ 3 عدد

آرد 275 گرم

وانیل به مقدار لازم

کشمش 150 گرم

آب 50 گرم


پودر قند رو با روغن جامد و مایع آنقدر میزنیم تا سفید رنگ بشه .تخم مرغ ها رو یکی یکی اضافه میکنیم و هم میزنیم. هم زن رو خاموش میکنیم و آرد رو که قبلا الک کردیم به همراه وانیل و کشمش اضافه میکنیم و با قاشق هم میزنیم.آب رو هم به تدریج و آرووم اضافه میکنیم تا خمیرمون خیلی شل نشه درون سینی فر کاغذ روغنی بذارین(حتما از کاغذ روغنی استفاده کنین در غیر این صورت خیلی بد میچسبه!)مواد رو میتونین با استفاده از قیف بزرگ ماسوره در انداز های کوچیک و فاصله های مناسب بریزین توی سینی یا با قاشق این کار رو بکنین ( با قاشق راحت تره)

فر رو از قبل گرم کنین. شیرینی ها رو با دمای 175 درجه به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزین


موضوعات مرتبط: نان ها و شیرینی های خاله ریزه
[ شنبه هشتم بهمن 1390 ] [ 10:6 ] [ خاله ریزه ] [ ]

اینم مَرمَکه هایی که امشب برای اولین بار درست کردم! به سبک و روش خودم و تنهایی! مامانم وقتی ازش خورد گفت دختر این "مرمکه" نیست "معرکه ست!"

اینم بگم که این شیرینی مخصوص شهر ماست و به جرات میگم که من اولین نفری هستم دستور پخت این رو تو اینترنت میذارم!


این شیرینی توی شهر ما مخصوص ماه رمضون هست ولی برای سفره های ائمه معصومین (ع) و عزاداری ها هم گاهی درست میکنند. 

مواد لازم

برنج 1 لیوان سر پر

شکر 1 لیوان ( ولی من خیلی کم شیرین درست کردم با 1 فنجان چون میونه خوبی با شیرینی ندارم)

گردو خرد شده 1.5 فنجان

بادیان پودر شده 4 قاشق غذا خوری

زعفران پر رنگ نصف فنجان

کره 150 گرم

آب 1 لیوان

گلاب 2/3 لیوان


طرز تهیه

برنج رو پاک میکنیم و می شوریم و با آب ولرم 2 تا 3 ساعت می خیسونیم.بعد آبش رو خالی میکنیم و با گوشت کوب میکوبیمش تا برنج ها خرد بشه زیاد له نکنین ش!

حالا برنج رو با 1 لیوان آب و1 فنجون گردو و شکر میذاریم با شعله زیاد تا جوش بیاد بعد شعله ش رو کم میکنیم و مدام هم میزنیم تا ته نگیره! ( از اینجا به بعد مثل حلوا ست) زعفرون و کره و گلاب رو هم اضافه میکنیم مدتی در دیگ رو با دمکنی میپوشونیم و میذاریم قدری دم بیاد بعد در دیگ رو بر میداریم و اونقدر هم میزنیم تا آبش تبخیر بشه و موادمون از دیگ جدا بشه.

همه مواد رو روی سینی از قبل چرب شده به اندازه 1.5 تا 2 سانت پهن میکنیم(با قاشق) و وقتی از بخار افتاد و هنوز سرد نشده بود روش پودر بادیان و نصف فنجون گردو خرد شده میریزیم و میذاریم کاملا سرد بشه و به شکل لوزی برش میزنیم و سرو میکنیم!

هیچ کدوم از مواد لازم رو حذف و یا جایگزین نکنین مثلا به جای بادیان هل نریزین!

*ایندفه به جای اینکه برنجم رو توی آب بخیسونم میخوام تو شیر بخیسونم

نوش جون و التماس دعا


موضوعات مرتبط: دسرهای سنتی خاله ریزه، غذاهای محلی خاله ریزه، نان ها و شیرینی های خاله ریزه
[ سه شنبه هشتم آذر 1390 ] [ 23:36 ] [ خاله ریزه ] [ ]

عید قربان مبارک! اینم شیرینی عید که دیشب درست کردم!

مواد لازم

آرد 2 پیمانه

نمک نوک قاشق چای خوری

پودر قند نصف پیمانه

گردو خرد شده 1 پیمانه

زرده تخم مرغ 1 پیمانه ( من 2 تا ریختم  )

هل آسیاب شده 1 قاشق چایخوری

سفیده تخم مرغ 1 عدد

پودر قند برای روی شیرینی 1/4 پیمانه

کره به مقدار لازم(تقریبا نصف پیمانه)

مارمالاد 1/4 پیمانه

وانیل شکری1/4 قاشق چای خوری

طرز تهیه

پودر قند و کره را با همزن آنقدر میزنیم تا لطیف شود در همین حین زرده ها را یکی یکی اضافه میکنیم به همراه وانیل.آنقدر میزنیم تا کرم رنگ و کشدار شود.آرد و هل و نمک را در ظرفی با هم الک میکنیم و آرام آرام به مواد تخم مرغی اضافه میکنیم تا حدی که خمیر به دست نجسبد.خمیر را به اندازه ی کوچکتر از یک گردو بر میداریم در سفیده تخم مرغ که با چنگال هم زدیم می غلتونیم بعد داخل گردو خرد شده میغلتونیم و با دسته ی قاشق یه حفره روش ایجا میکنیم و 15 تا 20 دقیقه میذاریم تو فر.بعد سرد شدن پودر قند رو با هل مخلوط میکنیم و میریزیم روی شیرینی و داخل اون حفره هم مقداری مارمالاد میریزیم.

من خمیر رو با وردنه پهن کردم و قالب قلب زدم و حفره هم نذاشتم روش! فقط رو بعضی ها که داشتم میخوردم عسل ریختم خیلی خوش مزه شد. برای روی شیرینی پودر قند رو با زنجبیل مخلوط کردم و پاشیدم چون توی مواد هل داشت هل نریختم,طعم زنجبیل رو هم خیلی دوست دارم!

اینم شیرینی اسکار به سبک خاله ریزه!


موضوعات مرتبط: نان ها و شیرینی های خاله ریزه
[ دوشنبه شانزدهم آبان 1390 ] [ 11:38 ] [ خاله ریزه ] [ ]

دوستان بفرمایید نون بربری!!

اینم امشب درست کردم با یه فر عجیب غریب که ابتکار بابامه! شاید بعدا عکس فر رو بذارم ولی خدایی خیلی هنرکردم که تونستم با اون فر این نون رو درست کنم! خدا میدونه من غذام خراب شه چه ضد حالی میخورم برای همین همیشه هوامو داره قربونش برم.

بابام برای اینکه بگه فر دست سازش ایرادی نداره ( البته قبلا این فر امتحان پس داده خدایی حرف نداره) کلا مهندس ناظر این پخت بود و بنده خدا کلی هم استرس داشت! اواخر پخت رفته بود رو اعصابم منم شروع کردم به درست کردن ژله مارگریت که حواس خودم رو پرت کنم! خلاصه بالاخره این نون درست شد و من اصلا فکرشم نمیکردم خوب از آب در بیاد!! 

دستور پختش رو هم از انجمن روزمنو خانه من , خانه تو کپی کردم و براتون میذارم.

۷ گرم یا ۱/۲ ق س پودر مایه خمیر

۳۵۰ میلی‌آب ولرم (۴۵ درجه)

آرد نانوایی یا نول ۴۲۵ تا ۴۵۰ گرم

۱ ق چ نمک

طرز تهیه:

مایه خمیر را در آب حل کنید. آرد و نمک رو با هم الک کنید، و مایه رو اضافه کنین. و ورز بدین به مدت ۱۰ دقیقه. بعد روی کاسه رو پوشانده در حله بپیچید و به مدت ۱ ساعت و نیم استراحت بدین.

خمیر رو به سطح آرد پاشی شده انتقال دهید و گرد کنید. با کمک وردنه به ضخامت ۱.۵ سانت و ۳۰ سانت طول باز کنید. بعد خمیر رو به سینی فر‌انتقال بدید. فر‌را با دمای ۲۰۰ درجه روشن کنید. بعد از اینکه ۱۵ دقیقه به خمیر استراحت دادید، با چاقو به طرز دلخواه روی خمیر خطوط عمیق بیندازید. یک زرده تخم مرغ را با ۱ ق س شیر مخلوط و با برس روی خمیر بکشید. بعد روی خمیر را کنجد و یا دانه خشخاش بپاشید. به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در پایین‌ترین ردیف فر‌بپزید.

اگه مثل من یادتون بره و قبل از اون ۱۵ دقیقه استراحت آخر، نقش بندازین رو نون، موقع پخت، نقشاتون زیاد معلوم نمیشه


موضوعات مرتبط: نان ها و شیرینی های خاله ریزه
[ شنبه شانزدهم مهر 1390 ] [ 1:22 ] [ خاله ریزه ] [ ]

"خاگینه یا قیقاناق(geiganakh)جز اصلی و مهم دسرهای ترکهاست تو سفره مهمونی همه هست همه هم عاشقشن و انواع مختلف داره

 موادلازم

پودر گلسرخ:3ق غ

آرد:3 ق غ

تخم مرغ:1 عدد

کره:1 ق م

شیر:3 ق غ

بیکینگ پودر:1 ق م

pekmaz(ترکی استانیولی )یا شیره غلیظ شده میوه:نصف لیوان

طرز تهیه

همه مواد رو با هم مخلوط کنید و با کمی کره بریزید توی تاوه تا بپزه البته درشو بذارید تا پف کنه بعد پکمز یا شیره غلیظ شده انگور رو به صورت سرد بریزید روش و خوب اینو اونورش کنید تا جذب خاگینه بشه

اینو میتونید خیلی راحت واسه مهمونی درست کنید به این صورت که توی تابه بزرگ نچسب مقدارکمی روغن بریزید و مقداری هم کره بندازید و این مواد رو بریزید و بعداز پخت برش بزنید من دیگه یه دونه درست کردم واون تو تابه کوچیک درست کردم که گرد دربیاد

امیدوارم درست کنید و از این طعم متفاوت لذت ببرید' !"


کل دستور پخت رو از وبلاگ سرآشپز سپیده کپی کردم . توی گیومه اینجا گذاشتم.من امشب درست کردم و روی این خاگینه شیره خرما ریختم و با گردو.پسته.خامه فرم گرفته شده و پودر نارگیل تزیین کردم. نمیدونم چرا اینقدر خوشمزه شد !!



موضوعات مرتبط: نان ها و شیرینی های خاله ریزه
[ دوشنبه یازدهم مهر 1390 ] [ 21:9 ] [ خاله ریزه ] [ ]

مواد لازم برای 80 عدد نان 

تخم مرغ 2عدد

شیرولرم 2لیوان

روغن مایع 1لیوان

شکر 1لیوان

خمیرمایع فوری 2 قاشق غذاخوری

آرد به اندازه ای که خمیر به دست نچسبد(تقریبا بیش از 1 کیلو آرد)

مواد داخل نان

گردو خرد شده.کنجد.شکر.هل به اندازه کافی

طرز تهیه 

تمام مواد بالا را با دست و در یک جهت هم میزنیم و بعد خمیر را به مدت 2 ساعت درجای گرم و تاریک استراحت میدهیم.مقداری از خمیر را برداشته و گرد میکنیم و بعد داخل آن را با انگشت چال میکنیم و مخلوط مواد داخل نان را در آن ریخته و خمیر را میبندیم و گوله میکنیم.قسمتی از نان رو هم در کنجد میزنیم تا یه عنوان تزیین نونمون باشه.

این نانها را باید داخل فر گذاشت ولی من در دیگ تفلن چیدمشون و دم کردمشون و با چای خوش عطر و آرامبخش خوردمشون.

برای اولین بار این نان رو در تاریخ 1390/7/6 درست کردم و امروز ازشون عکس گرفتم.انشالله در آینده باز هم درست میکنم و عکسش رو میذارم.

اینها رو 1391/6/28 برای بار دوم درست کردم ولی تو ی فر! 60 تا شد و 30 تاش رو دادم به دایی جون سیروس م تا ببره برای خانوم بچه هاش...انشاله خوششون بیاد



موضوعات مرتبط: نان ها و شیرینی های خاله ریزه
[ شنبه نهم مهر 1390 ] [ 12:0 ] [ خاله ریزه ] [ ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

اینجـــــا از آشپـــــزی هــام میگـــم...
k h a l e . b l o g f a
تمام آموزش های آشپزی ای که میذارم حداقل یه عکس از غذایی که خودم درست کردم رو میذارم.اگر دیدین یکی از پستها عکس نداره صفحه رو ریفرش کنین.
لینک دوستان